Enyhén csípős raguval töltött, sajttal megszórt pizza kalács

Enyhén csípős raguval töltött, sajttal megszórt pizza kalács

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 50 dkg liszt+ a nyújtáshoz
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1 evőkanál só
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 dl langyos víz

a tészta belső megkenéséhez:

  • pizzakrém

a raguhoz:

  • 50 dkg darált hús
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • kevés aprított zöldséglevél
  • ízlés szerint chili
  • frissen őrölt bors
  • piros paprika
  • 1-2 evőkanál pizzakrém

tetejére:

  • 1 tojás
  • 10 dkg sajt

Elkészítés:

A raguhoz megdinszteljük a hagymát, rátesszük a darált húst, enyhén sózzuk, jól megpirítjuk, ízesítsük sóval, borssal, paprikával, fokhagymával, chilivel, zöldséglevéllel,1 kevés pizzakrémmel, jól átforraljuk, pár percig kis lángon főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A lisztet összekeverjük a sóval, a morzsolt élesztővel, az olajjal és a vízzel, szép fényes tésztát dagasztunk belőle. (kb .10 perc) Akkor jó, ha már teljesen elválik az edény falától. Letakarjuk, majd szobahőmérsékleten duplájára kelesztjük. (kb. 50 perc.)

Lisztezett deszkán a tésztát átgyúrjuk, majd 3 egyforma cipót formálunk belőle, picit pihentetjük, téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük mind a három lapot pizzakrémmel, rátesszük az előkészített, kihűlt ragut. A tészta széleit megkenjük kevés vízzel, hogy jól összeragadjon, és ne folyjon ki belőle a töltelék. A rudakat külön-külön feltekerjük.

Óvatosan sütőpapírra tesszük, majd hármasfonással összefonjuk, hagyjuk kicsit pihenni, megkenjük 1 felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal, majd 200 fokos sütőben kb. 40 perc alatt szép pirosra ropogósra sütjük.

A receptet Schwarcz Edit küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk