Emese tavaszi kalácsa

Emese tavaszi kalácsa
Elkészítési idő
4,0 5 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • 3 db tojás sárgája
  • 3 evőkanál olaj
  • 4 dl langyos tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 kiskanál só
  • a tetejére:
  • 1 db tojás
  • Kakaós töltelék:
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 3 evőkanál kakaó
  • A túrós töltelékhez:
  • 40 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • fél-1 pohár tejföl.
  • 60 dkg liszt
  • 3 db tojás sárgája
  • 3 evőkanál olaj
  • 4 dl langyos tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 kiskanál
  • 1 db tojás
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 3 evőkanál kakaó
  • 40 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 pohár tejföl

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a szokásos módon. A többi hozzávalót is beletesszük, összegyúrjuk, 30 percig kelesztjük.

Addig el lehet készíteni a tölteléket: a hozzávalóit kikeverjük. Lehet készíteni kakaóval vagy túróval, ki hogy szereti.

A tésztát két felé vesszük, mindkét részt 3-3 felé vesszük (így kapunk 6 darabot), mind a hat részt kinyújtjuk téglalap alakúra, rákenjük a tölteléket és feltekerjük, mint a beiglit. A 3-3 feltekert rudat összefonjuk.

Magas falú tepsibe tesszük, a tetejét felvert tojással lekenjük.

10 perc pihentetés után kb. 40 percig sütjük.