Emeletes színes Pavlova torta eperöntettel

Emeletes színes Pavlova torta eperöntettel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 tojásfehérje (szobahőmérsékletű)
  • 35 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • nagy csipet só
  • 2 teáskanál almaecet
  • 1 evőkanál keményítő
  • 4 dl tejszínhab
  • 30 dkg eper
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 1 kávéskanál balzsamecet
  • 4 csepp piros ételfesték
  • 4 csepp zöld ételfesték
  • 5 db tojásfehérje
  • 35 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet
  • 2 teáskanál almaecet
  • 1 evőkanál keményítő
  • 4 dl tejszínhab
  • 30 dkg eper
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 1 kávéskanál balzsamecet
  • 4 csepp piros ételfesték
  • 4 csepp zöld ételfesték

Elkészítés:

A tojásfehérjét beleöntjük egy habüstbe, beszórjuk a sót és elkezdjük felverni . Amikor felhabosodik, apránként hozzáadagolva a cukrot kemény fényes habbá verjük.

A kész habba óvatosan belekeverjük a keményítőt és az almaecetet. Három részre osztjuk – az egyik rész fehér marad, a másikat pirosra, a harmadikat zöldre színezzük az ételfestékkel.

Veszünk egy gáztepsit, sütőpapírral kibéleljük, a négy sarkára egy-egy cseppet teszünk a habból, hogy rögzítse a papírt, mert így nem csúszik el. Három db 15 cm átmérőjű kört rajzolunk a sütőpapírra, és a körökbe halmozzuk a tojáshabokat, a kanál hátával kialakítjuk a formáját – jól kihúzzuk a kör széléig. A közepébe mélyedést alakítunk ki, majd 140 fokra előmelegített sütőbe toljuk és először kb. 30 percig, majd 100 fokra mérsékelve további 30 percig inkább szárítjuk mint sütjük. Ezután a sütőben hagyjuk kihűlni.

Amíg sül a Pavlova tortánk, addig elkészítjük a tejszínhabot és az eperöntetet. A cukrásztejszínt kemény habbá verjük, majd csillagcsöves habzsákba szedjük.

Az epret egy lábasba tesszük, megszórjuk a barna cukorral, ráöntjük a balzsamecetet és feltesszük főni. Egyet forr és már le is vesszük a tűzről. Összeturmixoljuk, majd és átpasszírozzuk, hogy a magok ne legyenek az öntetben.

Ha kihűltek a Pavlovák, veszünk egy tortatálat és ráhelyezzük az első lapot. Megtöltjük a tejszínhabbal, majd a második lapot is ráhelyezzük, és ezt is megtöltjük tejszínhabbal. Ezt befedjük a harmadik lappal, ráhalmozzuk a megmaradt tejszínhabot és az eperöntettel meglocsolva kínáljuk

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!