Emeletes krémtorta

Emeletes krémtorta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 8 db tojás
  • 7 ek. barna cukor
  • 5 ek. liszt
  • 3 ek. kakaópor
  • 2 ek. olvasztott vaj
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak sütőpor

Az epres krémhez:

  • 30 dkg eper
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 3 ek. rózsavíz
  • 3 ek. porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 3 db lapzselatin

A rumos-kókuszos krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 9 dkg kókuszreszelék
  • 2 dl habtejszín
  • 7 ek. rum
  • 3 ek. porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 3 db lapzselatin

A tetejére:

  • kandírozott narancshéj

Elkészítés:

A tészta alapanyagait összedolgozzuk, a felvert fehérjehabot a végén beleforgatva és sütőpapíros tepsiben 13 percet sütjük, 180 fokon.

A krémeket hasonlóan készítjük el.

A tejszínt felverjük porcukorral, a zselatint langyos vízbe áztatjuk.

Pár szem epret meghagyunk díszíteni, a többit pürésítjük.

A krémek hozzávalóit összekeverjük.

A piskótalapot 4 lapra szeljük és megtöltjük a krémekkel.

A tetejét aprított, kandírozott narancshéjjal díszítjük.

Neked ajánljuk