Emeletes epertorta

Emeletes epertorta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 5 tojás
  • 5 ek. liszt
  • 5 ek. cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 ek. margarin
  • pici só

A krémhez:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl habtejszín
  • 1 tasak habfixáló
  • 5 ek. cukor
  • 1 marék mazsola
  • 1 citrom reszelt héja

Valamint:

  • 50 dkg eper
  • 1/4 tasak piros tortazselé

Elkészítés:

A tésztához felverem habbá robotgéppel a tojásfehérjét kis cukorral és sóval.

Kikeverem a tojássárgát, cukrot, olvasztott margarint szintén robotgéppel 4 perc alatt, majd a lisztet, sütőport és fehérjehabot is beledolgozom.

Sütőpapírral bélelt tepsibe simítva megsütöm 180 fokon 12 perc alatt, majd 3 részre szeletelem.

A krémhez felverem a tejszínt 1 ek. cukorra és a habfixálóval. Összevegyítem az áttört túróval, tejföllel, cukorral, mazsolával, reszelt citromhéjjal.

A piskótalapokat mgtöltöm a krémmel, hogy a tetejére is kerüljön, majd mindegyik lapra felszelt eperdarabokat rakok.

Kevés piros tortzselét 1 dl vízben oldok és 1 percet melegítem mikróban, majd bevonom vele a torta tetejét.

Hűtőbe téve hagyom dermedni.

Neked ajánljuk