Emeletes almás vargabéles

Emeletes almás vargabéles
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 10 dkg cérnametélt
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 dl tejszín
  • 4 alma
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 10 dkg cérnametélt
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 3 dl tejszín
  • 4 db alma
  • 2 evőkanál barna cukor

Elkészítés:

A tésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, lemossuk, lecsepegtetjük. A töltelékhez a túrót áttörjük, kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal. A tejszínt kemény habbá verjük. A túróhoz adjuk a főtt tésztát és a tejszínhab kb. kétharmad részét.

Az almákat megmossuk, a közepüket kiszúrjuk, majd 5-6 szeletre vágjuk, és szeleteket forró, bevonatos serpenyőben megsütjük. Mielőtt kivennénk, minden szeletre barnacukrot szórunk, és kissé rásütjük. Amikor az összes almát megsütöttük, tálalunk.

A sült alma szeleteket összerakjuk úgy, hogy 2-2 szelet közé túrós tésztatölteléket kanalazunk. A felépített tornyokat óvatosan tányérra tesszük, a maradék tejszínhabbal díszítjük. Tetszőleges öntetet adhatunk hozzá.

Két nagy kedvenc egy tányéron: alma és vargabéles.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti