Ellenállhatatlan zserbó palacsinta

Ellenállhatatlan zserbó palacsinta
Elkészítési idő
3,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 400 g liszt
  • 4 db tojás
  • 500 ml tej
  • 40 ml szénsavas ásványvíz
  • 1 csipet só
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • *
  • a sütéshez:
  • olaj
  • *
  • a töltéshez:
  • 650 g sárgabaracklekvár
  • 350 g darált dió
  • 170 g porcukor
  • 200 g étcsokoládé
  • 20 ml olaj
  • 400 g liszt
  • 4 db tojás
  • 500 ml tej
  • 40 ml szénsavas ásványvíz
  • 1 csipet
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • olaj
  • 650 g sárgabaracklekvár
  • 350 g darált dió
  • 170 g porcukor
  • 200 g étcsokoládé
  • 20 ml olaj

Elkészítés:

A palacsintatészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd pár percig pihentetjük. Az első palacsinta sütése előtt a forró serpenyőbe öntünk egy kevés olajat (a következő palacsintáknál erre már nem lesz szükség, maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából). A palacsintákat egyenként kisütjük és hagyjuk kihűlni őket.

Addig a darált diót összekeverjük a porcukorral. A kihűlt palacsintákra rákenünk egy vékony réteg baracklekvárt és megszórjuk a cukros dióval. Ebben a sorrendben folytassuk a rétegezést. Palacsinta, lekvár, dió… palacsinta, lekvár, dió…

Legvégül gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét és hozzákeverjük az olajat, ettől gyönyörű fényesen csillogó lesz a csokoládénk. Ezután bevonjuk a legfelső réteget és hagyjuk, hogy rádermedjen. Szeletelve tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti