Ellenállhatatlan tejfölös-pudingos sütemény

Ellenállhatatlan tejfölös-pudingos sütemény
Elkészítési idő
4,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 400 g búzafinomliszt
  • 200 g vaj vagy margarin
  • 150 g porcukor
  • csipet só
  • 2-3 evőkanál tej
  • 1 db tojás
  • a krémhez:
  • 600 ml tejföl
  • 1 csomag vaníliapuding
  • 1 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 150 g kristálycukor
  • 500 ml tej
  • 1 db citrom leve és héja
  • 400 g búzafinomliszt
  • 200 g vaj vagy margarin
  • 150 g porcukor
  • csipet
  • 2-3 evőkanál tej
  • 1 db tojás
  • 600 ml tejföl
  • 1 csomag vaníliapuding
  • 1 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 150 g kristálycukor
  • 500 ml tej
  • 1 db citrom leve és héja

Elkészítés:

A búza finomlisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott puha, szobahőmérsékletű vajat vagy margarint, hozzáadjuk a porcukrot, csipet sót, tojást, majd sima állagú tésztát gyúrunk belőle.

A kész tésztát cipó alakúra formázzuk. (Ha szükséges, akkor a tésztához még adhatunk 2-3 evőkanál tejet. Ez attól függ, mekkora a tojás. A kész tészta könnyen formázható, és nem törik vagy tépődik.)

A tésztát fóliába csomagoljuk és legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük.

A tejből, cukorból, pudingporból sűrű pudingot főzünk, majd kihűtjük. Ezután belekeverjük a tejfölt, valamint a citrom levét és reszelt héját.

A tésztát kivesszük a hűtőből és félbe vágjuk. Az egyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk (20x30 cm), kivajazott és liszttel beszórt tepsire tesszük, majd rákenjük a krémet. Lefedjük a másik fél kinyújtott tésztával és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Miután megsült, tetejét porcukorral megszórjuk.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!