Elefánt könnycsepp

Elefánt könnycsepp
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 7 tojásfehérje
  • 7 evőkanál cukor
  • 7 tojássárgája
  • 6 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • fél csomag sütőpor
  • a krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5,5 dl tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 15 dkg Rama margarin
  • 5 db banán
  • a mázhoz:
  • 15 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál olaj
  • 7 db tojásfehérje
  • 7 evőkanál cukor
  • 7 db tojássárgája
  • 6 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • fél csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5,5 dl tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 15 dkg Rama margarin
  • 5 db banán
  • 15 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, beletesszük a tojássárgáját, tovább keverjük, majd a kakaóval, sütőporral elkevert lisztet egy fakanál segítségével könnyedén hozzákeverjük.

30×34 cm-es vajjal kikent, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba).

A pudingokat a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd kihűtjük és a margarinnal habosra keverjük.

A megsült tészta közepére egy nyújtófát teszünk, majd a segítségével feltekerjük.
Ha a tészta már kihűlt, óvatosan letekerjük a nyújtófáról, és megkenjük a krémmel, a banánokat a közepére tesszük, majd óvatosan feltekerjük.

A csokoládét az olajjal felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a süteményünket. A tetejét csokidarabkákkal szórjuk meg.

Jól behűtjük és pár óra múlva szeleteljük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!