Elkészítés:
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, beletesszük a tojássárgáját, tovább keverjük, majd a kakaóval, sütőporral elkevert lisztet egy fakanál segítségével könnyedén hozzákeverjük.
30×34 cm-es vajjal kikent, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba).
A pudingokat a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd kihűtjük és a margarinnal habosra keverjük.
A megsült tészta közepére egy nyújtófát teszünk, majd a segítségével feltekerjük.
Ha a tészta már kihűlt, óvatosan letekerjük a nyújtófáról, és megkenjük a krémmel, a banánokat a közepére tesszük, majd óvatosan feltekerjük.
A csokoládét az olajjal felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a süteményünket. A tetejét csokidarabkákkal szórjuk meg.
Jól behűtjük és pár óra múlva szeleteljük.
Megjegyzés:
A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!
Kategóriák
ünnepi
,
ünnep
,
uzsonna
,
nyári
,
Őszi
,
téli
,
tavaszi
,
pénztárcabarát
,
egyszerű
,
75 perc
,
desszert
,
csokis
,
sütemény