Ekler-fánk

Ekler-fánk

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Az égetett tésztához:

  • 20 dkg finomliszt
  • csipet só
  • 3 db tojás
  • 2,5 dl víz
  • 10 dkg margarin
  • 2 db tojássárgája

A töltelékhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag instant kávépor
  • 5 dl édes habtejszín
  • 4 dl tej

A tetejére:

  • 3 evőkanál barnacukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál víz

A díszítéshez:

  • pörkölt manduladarabok

Elkészítés:

Elkészítés:

Tészta: Forraljuk fel a vizet a vajjal és a sóval! Szórjuk bele a lisztet, majd addig keverjük, míg el nem válik az edény falától! A tojásokat darabonként rakjuk hozzá, majd robotgéppel kikeverjük.

Szedjük habzsákba, majd sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjunk kétsoros csíkot! 25 percig sütjük 180 fokra előmelegített sütőben. A sütő ajtaját nem szabad kinyitni a sütési idő alatt!

Töltelék:

A cukrot a tejjel feltesszük forrni, majd beletesszük a pudingport, amit előzőleg kevés tejjel elkevertünk. Besűrűsítjük főzéssel. 2 dl tejszínt kemény habbá verjük a kávéporral.

A kávékrémmel megtöltjük a hosszában félbevágott fánkokat, a tetejére tesszük a tejszínhabot. Rakjuk rá a tészta tetejét!

A citromlevet és a barnacukrot karamellizáljuk, majd a fánkok tetejére csorgatjuk. Ezután megszórjuk mandulával.

Hasonló receptek