Ekler fánk, avagy a kutyacsont

Ekler fánk, avagy a kutyacsont

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizsliszt
  • 10 dkg zsír
  • 5 db tojás
  • 2 dl víz
  • 1 csipet só

a töltelékhez:

  • fél liter Hulala

a tetejére:

  • kb. 10 dkg GM étcsoki
  • 1 ek étolaj

Elkészítés:

Ez az egyik legjobb fánk, ráadásul az alap tejszínes habon kívül sokféle ízesítésűvel megtölthetjük.

A forró vizet, a sót és a zsírt elkezdjük egy lábosban melegíteni. Amikor a zsír megolvadt, hozzáadjuk a lisztet és fakanállal addig keverjük, amíg a tészta összeáll. A tűzről levéve a még forró masszához hozzáadjuk egyesével a tojásokat és jól elkeverjük.

Habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól 4-5 cm távolságra kutyacsontokat formázunk belőle, és egy órát pihentetjük.

Ha az óra letelt, forró (210 fokra) előmelegített sütőbe tesszük, és 10 percig sütjük ezen a hőfokon (de közben nem lehet kinyitni a sütőajtót), majd még kb. 10 percig sütjük 180 fokra mérsékelt sütőben.

Miután a sütőből kivettük, hamar kihűl a tészta, a tetejét éles késsel levágva, kalapot vágunk neki.

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk