Ekler-fánk

Ekler-fánk
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • Az égetett tésztához:
  • 20 dkg finomliszt
  • csipet só
  • 3 db tojás
  • 2,5 dl víz
  • 10 dkg margarin
  • 2 db tojássárgája
  • A töltelékhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag instant kávépor
  • 5 dl édes habtejszín
  • 4 dl tej
  • A tetejére:
  • 3 evőkanál barnacukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál víz
  • A díszítéshez:
  • pörkölt manduladarabok
  • 20 dkg finomliszt
  • 5 db tojás
  • 2,5 dl víz
  • 10 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag instant kávépor
  • 5 dl habtejszín
  • 4 dl tej
  • 3 evőkanál barnacukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • manduladarabok

Elkészítés:


Tészta:
Forraljuk fel a vizet a vajjal és a sóval!
Szórjuk bele a lisztet, majd addig keverjük, míg el nem válik az edény falától!
A tojásokat darabonként rakjuk hozzá, majd robotgéppel kikeverjük.

Szedjük habzsákba, majd sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjunk kétsoros csíkot! 25 percig sütjük 180 fokra előmelegített sütőben. A sütő ajtaját nem szabad kinyitni a sütési idő alatt!

Töltelék:

A cukrot a tejjel feltesszük forrni, majd beletesszük a pudingport, amit előzőleg kevés tejjel elkevertünk. Besűrűsítjük főzéssel. 2 dl tejszínt kemény habbá verjük a kávéporral.

A kávékrémmel megtöltjük a hosszában félbevágott fánkokat, a tetejére tesszük a tejszínhabot.
Rakjuk rá a tészta tetejét!

A citromlevet és a barnacukrot karamellizáljuk, majd a fánkok tetejére csorgatjuk. Ezután megszórjuk mandulával.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti