Ekler- és képviselőfánk rizslisztből

Ekler- és képviselőfánk rizslisztből
Elkészítési idő
3,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 100 g zsír
  • 1 kávéskanál só
  • 200 g rizsliszt
  • 5 db tojás
  • a krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • édesítő
  • 5 dl Hulala
  • diétás csokoládé
  • 100 g zsír
  • 1 kávéskanál
  • 200 g rizsliszt
  • 5 db tojás
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • édesítő
  • 5 dl Hulala
  • diétás csokoládé

Elkészítés:

3 dl vizet felforralunk, beletesszük a zsírt, ha elolvadt hozzáadjuk a sót és a rizslisztet, és folyamatosan kevergetve kb. egy percig tovább főzzük, amíg el nem válik az edény falától. Ezután levesszük a t, egy percig pihentetjük, majd egyenként belekeverjük az öt tojást.

Csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe kb. 15 cm-es csíkokat nyomunk belőle egymástól távol (legalább a kétszeresére dagadnak sülés közben), pici vizet csurgatunk közéjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. (Nem szabad közben kinyitni a sütőt!) Ezután kivesszük és hűlni hagyjuk, majd a már kihűlt fánkok tetejét levágjuk.

A krémhez a pudingporból a tejjel és ízlés szerinti édesítővel a szokásos módon pudingot főzünk, kihűtjük, és a fánkok aljába töltjük, majd tejszínhabot is nyomunk rá, végül rátesszük a tetejét.

A csokoládét felolvasztjuk és ízlés szerint meglocsoljuk vele a fánkok tetejét.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!