Egzotikus sajtkrémtorta

Egzotikus sajtkrémtorta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 150 g szobahőmérsékletű vaj
  • 70 g porcukor
  • 1 teáskanál vanília esszencia (vagy fél zacskó vaníliás cukor9
  • 1 tojás
  • 120 g liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 60 ml tej
  • 20 g kókuszreszelék

A tepsi kikenéséhez:

  • vaj

A krémhez:

  • 500 g krémsajt
  • 160 g porcukor
  • 125 ml tejföl
  • 2 tojás
  • 125 ml egzotikus gyümölcspüré (konzerv vegyes gyümölcs a levével pépesre turmixolva)

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy kb. 26 x 16-os sütőtepsit vajjal kikenünk.

A vajat, a cukrot és a vaníliát egy tálba tesszük és robotgéppel addig keverjük, amíg világos színű és krémes lesz. Ezután belekeverjük a kókuszreszeléket, a tejet és a sütőporos lisztet.

A tésztát a kivajazott tepsibe simítjuk és az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük (tűpróba).

A szobahőmérsékletű krémsajtot és a porcukrot egy tálban robotgéppel krémesre keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a két tojást és a gyümölcspép felét. A tésztaalapra öntjük, majd a tetejére csorgatjuk a maradék gyümölcspépet és 160 fokra mérsékelt sütőben kb. 30 percig sütjük. Darabokra vágva kínáljuk.

Neked ajánljuk