Egyszerű túrótorta ünnepi alkalomra

Egyszerű túrótorta ünnepi alkalomra

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a piskótához:

  • 4 tojás
  • 24 dkg porcukor
  • 15 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 8 evőkanál víz
  • csipet só

a krémhez:

  • 25 dkg túró (nem pergős)
  • 10 dkg vaj
  • 200 ml habtejszín
  • 1 citrom héja + leve

a tetejére:

  • ízlés szerint dekorcukor és tortadara

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval habbá verjük, majd felhasználásig hűtőbe tesszük. A tojássárgákat kikeverjük a porcukorral, és apránként hozzáadjuk a vizet.

A lisztbe belekeverjük a sütőport, és fokozatosan hozzáadjuk a cukros masszához (elektromos habverővel), végül óvatosan beleforgatjuk a kemény tojáshabot is.

Szív alakú szilikon tortaformában, 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük (tűpróba!).

Amíg sül a piskóta, elkészítjük a tölteléket: a túrót simára keverjük a cukorral, a vajjal, a citrom héjával, levével. A habtejszínt keményre felverjük, és a túrókrémhez keverjük. Az így kapott krémet a kihűlt tortára kenjük, és ízlés szerint dekorcukorral és tortadarával megszórjuk.

A receptet Fajcsákné Polgár Judit küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk