Egyszerű túrós táska

Egyszerű túrós táska
Elkészítési idő
2,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg finomliszt
  • 7,5 dkg olvasztott vaj
  • 5 dkg cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl langyos tej
  • 2 db tojássárga
  • 1 tojássárga a kenéshez
  • a túrótöltelék:
  • 25 dkg túró
  • 6 dkg cukor
  • 4 dkg búzadara
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • mazsola
  • rumaroma
  • 50 dkg finomliszt
  • 7,5 dkg olvasztott vaj
  • 5 dkg cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl langyos tej
  • 2 db tojássárga
  • 1 db tojássárga
  • 25 dkg túró
  • 6 dkg cukor
  • 4 dkg búzadara
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • mazsola
  • rumaroma

Elkészítés:

Az élesztőt kb. 1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalót a tej kivételével egy tálban összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. A tejet fokozatosan hozzáöntjük, és lágy, kelt tésztát gyúrunk kb. 15 perc alatt. Meleg helyen, duplájára kelesztjük – kb. 20-30 perc alatt.

A túrótöltelék hozzávalóit összekeverjük. (Aki szereti mazsolával, az előtte áztassa rumos langyos vízbe a mazsolát, hogy megpuhuljon és így keverje a töltelékhez.)

Ha a tészta megkelt, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk. A négyzetek közepére tölteléket teszünk, a négy sarkát középen összefogjuk, és egy kicsit megtekerjük, benyomjuk a tésztába. A táskákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, egymástól pár centi távolságra, majd újabb 20 percet kelni hagyjuk, majd lekenjük a tetejüket tojással.

180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük

Megjegyzés:

A receptet Dominika küldte be. Köszönjük!