Egyszerű túrós-kakaós finomság

Egyszerű túrós-kakaós finomság
Elkészítési idő
4,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 3 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 10 dkg rétesliszt
  • 20 dkg búzaliszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • a túrós töltelék:
  • 50 dkg túró
  • 2 db tojássárgája
  • 8-10 dkg porcukor (ízlés szerint)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 1,5 dl tej
  • (a forma 25 cm-es kapcsos kuglóf forma)
  • 3 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 10 dkg rétesliszt
  • 20 dkg búzaliszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 50 dkg túró
  • 2 db tojássárgája
  • 8-10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 1,5 dl tej

Elkészítés:

Minden hozzávalót kimérünk. A formánkat vajazzuk, kilisztezzük. A sütőt 180 fokra előmelegítsük.

A túrós töltelék hozzávalóit összekeverjük, és félre tesszük. (A pudingporból és tejből nem kell pudingot főzni, mindent csak összekeverünk!)

A tésztához habosra verjük a tojásokat a cukorral, hozzáadjuk az olajat, a tejet, majd részletekben hozzákeverjük a sütőporral, kakaóporral átszitált lisztet. A kakaós tésztát körülbelül 3 részre osztjuk (nem kell dekára egyformának lennie!).

Az első részt a formánk aljában eloszlatjuk, majd a túrós massza felét ráöntjük. Újra kakaós tészta jön, majd a túró másik fele, végül a maradék kakaós tészta, amivel befedjük.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. 30 perc után a tetejét alufóliával lefedjük, és úgy sütjük tovább. (Sütőfüggő, érdemes tűpróbát végezni.) A formában hagyjuk kihűlni, majd olvasztott fehér csokival díszítjük, vagy csak porcukorral szórjuk meg.

Megjegyzés:

A receptet Gál Hedvig küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti