Egyszerű tejfölös bableves

Egyszerű tejfölös bableves

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • liszt
  • olaj
  • mustár
  • 3 babérlevél
  • 1/2 mk. bors
  • pirospaprika
  • 20 dkg tarkabab
  • 1 kis pohár tejföl
  • 3-4 tk. ételízesítő
  • petrezselyemzöld
  • 15 dkg füstölt kolbász

Elkészítés:

Áztassuk be a babot előző nap.

Másnap tegyük fel főni a babot a babérlevéllel, az ételízesítővel, a borssal 2 liter vízben. Amikor már félig puha, karikázzuk bele a kolbászt, főzzük tovább.

Közben a rántáshoz futtassunk meg 2 ek. lisztet egy kevás olajon, adjunk hozzé e1 tk. pirospaprikát, öntsük fel egy kis vízzel.

Csináljunk habarást 1 ek. lisztből és tejfölből, öntsük a rántáshoz, majd az egészet adjuk hozzá a leveshez.

Szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel, forraljuk össze, ízesítsük egy kis mustárral, tálaljuk!

Neked ajánljuk