Egyszerű rumos diótorta

Egyszerű rumos diótorta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 7 tojás
  • 7 ek. liszt
  • 7 ek. cukor
  • 1 tasak sütőpor

A krémhez:

  • 30 dkg darált dió
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 ek. liszt
  • 4 dl tej
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 üvegcse rumaroma

Díszíteni:

  • tejszínhab

Elkészítés:

A piskóta alapanyagait összedolgozom és egy sütőpapírral borított tepsibe simítom a masszát.

Sütőben készre sütöm, majd ha kihűlt, akkor 2 lapra szelem.

A krémnek a tejet felfőzöm cukorral, de forrás előtt lisztes diót szórok bele.

Ha besűrűsödött, akkor hagyom hűlni és beleforgatom a margarint, rumaromával ízesítem.

A tortát megtöltöm a diókrémmel, külsejét is bevonom vele és tejszíhabbal díszíthető.

Neked ajánljuk