Egyszerű püspökkenyér

Egyszerű püspökkenyér
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 14 dkg cukor
  • 10 dkg aszalt vörösáfonya
  • 14 dkg liszt
  • 5 dkg olvasztott margarin (vagy fél dl étolaj)
  • 1 narancs kockára vágva + a reszelt héja
  • 1 csomag csokidara
  • 4 tojás
  • 14 dkg cukor
  • 10 dkg aszalt vörösáfonya
  • 14 dkg liszt
  • 5 dkg olvasztott margarin (vagy fél dl étolaj)
  • 1 narancs kockára vágva + a reszelt héja
  • 1 csomag csokidara

Elkészítés:

Az aszalt gyümölcsöket a liszttel elkeverjük, a margarint felolvasztjuk, majd az előzőekre öntjük. A tojássárgáját és a cukrot habosra keverjük és hozzáadjuk a tésztához. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan, hogy ne törjön össze, beleforgatjuk a tésztába a kockára vágott naranccsal és reszelt héjával együtt.

A masszát kizsírozott, lisztezett őzgerincformába öntjük, a tetejét megszórjuk csokidarával, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)

Egy kis időre félre tesszük, de mielőtt teljesen kihűlne, egy vágódeszkára borítjuk, felszeleteljük és tálaljuk.

Nagyon finom, belül puha, kívül a csokidarával ropogós.

Megjegyzés:

A receptet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!