Egyszerű krumpligombóc leves (szegények levese)

Egyszerű krumpligombóc leves (szegények levese)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 csapott kávéskanál őrölt kömény
  • 1 púpos teáskanál piros őrölt paprika
  • 1 púpos teáskanál finomliszt
  • 1,5 liter víz
  • 4 db közepes burgonya
  • 4 marék liszt
  • 1 tojás só
  • ételízesítő
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 csapott kávéskanál őrölt kömény
  • 1 púpos teáskanál piros őrölt paprika
  • 1 púpos teáskanál finomliszt
  • 1,5 liter víz
  • 4 db közepes burgonya
  • 4 marék liszt
  • 1 tojás
  • ételízesítő

Elkészítés:

A burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk és enyhén sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük és egy mélyebb tálban hagyjuk langyosra hűlni. Ezután villával összetörjük, hozzáadunk egy felvert tojást, 4 marék lisztet és 2 csipet sót.

A hozzávalókat jól összedolgozzuk (közepesen lágy, formázható masszát kell kapnunk). Az olajat egy edénybe tesszük és lassú tűzön felmelegítjük. Beletesszük az őrölt köményt, a piros paprikát, a lisztet és gyors mozdulatokkal összekeverjük, kicsit összepirítjuk. Ezután fokozatosan hozzáadjuk a vizet, ügyelve arra, nehogy csomós legyen a vízzel hígított rántás. A levet felforraljuk, sóval és ételízesítő ízlés szerint fűszerezzük.

A leves alatt takaréklángra mérsékeljük a tüzet. Vizes kézzel a masszából kisebb gombócokat formázunk, majd ezeket a levesbe tesszük és készre főzzük. A gombócok akkor főttek meg, ha felemelkednek a leves tetejére.

Egyszerű, gyorsan elkészíthető étel. Ismertebb neve a szegények levese.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti