Egyszerű, gyors zöldségleves spenótos gombóccal

Egyszerű, gyors zöldségleves spenótos gombóccal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a leveshez:
  • 40 dkg felaprított friss vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyem, karalábé, hagyma, kelbimbó, karfiol, brokkoli, stb.)
  • 2 db zöldségleves kocka
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 késhegynyi őrölt bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • a gombóchoz:
  • 50 dkg friss spenót (ha nincs, használjunk 200 g fagyasztott, leveles spenótot)
  • 250 g zsemlekocka
  • csipet só
  • őrölt szerecsendió, ízlés szerint
  • 125 ml tej
  • 3 tojás
  • 2 fokhagymagerezd
  • 1 kis vöröshagyma
  • 2-3 evőkanál liszt
  • 40 dkg vegyes zöldség
  • 2 db zöldségleves kocka
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 késhegynyi őrölt bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 50 dkg friss spenót
  • 250 g zsemlekocka
  • csipet
  • őrölt szerecsendió
  • 125 ml tej
  • 3 db tojás
  • 2 db fokhagymagerezd
  • 1 kis vöröshagyma
  • 2-3 evőkanál liszt

Elkészítés:

A leves hozzávalóit a szokásos módon feltesszük főni egy fazékban 3 liter vízben.

Amikor a zöldségek már félpuhák, megblansírozzuk a megmosott spenótot: 2 percre forrásba lévő vízbe tesszük, kivesszük, és jéghideg víz alatt lehűtjük. Leszűrjük és apróra vágjuk.

A gombócokhoz összekeverjük a zsemlekockát, a tojásokat, a tejet, a spenótot, a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, csipet sót és szerecsendiót, majd 5-10 percre félretesszük. Ezután hozzáadjuk a lisztet, és vizes kézzel gombócokat formálunk a tésztából. (Ha nem áll össze a massza, adhatunk még hozzá zsemlemorzsát.)

Amikor felforrt a leves, beletesszük az elkészített gombókat – 15 perc főzés kell nekik. Addigra a zöldségek is megpuhulnak.

Nagyon finom gyors leves.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!