Egyszerű gombás-mustáros hús

Egyszerű gombás-mustáros hús

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkehús
  • 30 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 8 ek. citromlé
  • 2 ek. mustár
  • 2 dl tejszín
  • őrölt tárkony
  • bors

Elkészítés:

Az aprított hagymát kis olajon dinszteljük, majd az apróra vágott húst ( lehet bármilyen, most épp csirkéből ) rátesszük és pirítjuk, míg színtelen nem lesz, utána lefedve, kis lángon pirítjuk tovább. Ha lefőtte a hús a levét, akkor sózzuk, borsozzuk és ízesítjük tárkonnyal, citrommal, utána hozzáadjuk az aprított gombát. A vége felé hozzáöntjük a mustárt és alaposan átkeverve hozzáadjuk a tejszínt és forralunk rajta egyet. Tálalható rizzsel, tésztával vagy krumplipürével.

Neked ajánljuk