Egyszerű frankfurti leves

Egyszerű frankfurti leves

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 80 dkg kelkáposzta
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • bors
  • majoranna
  • ételízesítő
  • pirospaprika
  • 8 virsli
  • köménymag

A habaráshoz:

  • 2 dl tejföl
  • 3 ek. liszt

Elkészítés:

A megmosott kelkáposztát ujjnyi darabokra csíkozzuk, a torzsát kivágjuk. A szalonnát vékonyra felcsíkozzuk, a leveses lábosban megpirítjuk.

Meghámozzuk, felaprítjuk a hagymát. A szalonnával együtt megpirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával. Lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a kelkáposztacsíkokat.

Összekeverjük, megszórjuk zúzott fokhagymával, és felengedjük vízzel. Fűszerezzük és puhára főzzük.

Mikor már majdnem kész behabarjuk a tejfölben elkevert liszttel, és hozzáadjuk a virslikarikákat. Pár perc alatt felforr, utána lehúzzuk a tűzről, és forrón tálaljuk.

Neked ajánljuk