Hozzávalók:
  • 3 közepes vöröshagyma
  • 1 liter húsleves
  • szerecsendió
  • reszelt sajt
  • liszt
  • bors
  • vaj
  • 3 közepes vöröshagyma
  • 1 liter húsleves
  • szerecsendió
  • reszelt sajt
  • liszt
  • bors
  • vaj

Egyszerű francia hagymaleves

Elkészítési idő
3,0 10 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó

Elkészítés:

Felkarikázom a hagymát, megfonnyasztom egy kevés vajon, megszórom egy kis liszttel, majd pár percig pirítom.

Felöntöm a húslevessel, sózom, borsozom, megszórom szerecsendióval. 20 perc lassú főzés után kiveszem a hagyma felét, át passzírozom.

Állandó kevergetés mellett hozzáadagolom a leveshez. Végül felforralom a levest, és amikor tálalom, reszelt sajtot szórok a tetejére.