Egyszerű Fanta szelet

Egyszerű Fanta szelet
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál finomliszt (lehet teljes kiőrlésű is vagy zabliszt!)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 0,5 dl napraforgó olaj
  • 1 evőkanál vaj (a sütőforma előkészítéséhez)
  • 1 evőkanál liszt (a sütőforma kilisztezéséhez)
  • a túrókrémhez:
  • 25 dkg túró (nem pergős!)
  • 1 citrom lereszelt héja
  • 6 dkg puha vaj
  • 3 evőkanál cukor
  • a mázhoz:
  • 0,3 dl narancsos (vagy bármilyen szörpből készült) üdítőital
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál finomliszt (lehet teljes kiőrlésű is vagy zabliszt!)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 0,5 dl napraforgó olaj
  • 1 evőkanál vaj (a sütőforma előkészítéséhez)
  • 1 evőkanál liszt (a sütőforma kilisztezéséhez)
  • 25 dkg túró (nem pergős!)
  • 1 citrom lereszelt héja
  • 6 dkg puha vaj
  • 3 evőkanál cukor
  • 0,3 dl narancsos (vagy bármilyen szörpből készült) üdítőital
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál cukor

Elkészítés:

A tésztához valókat összekeverjük, kivajazott-lisztezett tepsibe (25x15 cm) öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és megsütjük.

A krémhez valókat összekeverjük, majd a kihűlt tésztára kenjük.

Összekeverjük a mázhoz valókat is, majd folyamatos kevergetés mellett lassú tűzön besűrítjük. Várunk, amig kihűl, majd a túrós krémre öntjük, elegyengetjük és hűtőbe tesszük kb. 1 órára.

Utána már szeletelhetjük is.

Megjegyzés:

A receptet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti