Egyszerű fahéjas sütemény

Egyszerű fahéjas sütemény
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 26 dkg finomliszt
  • 12 dkg margarin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 2 db tojás
  • fél csomag sütőpor
  • a tetejére:
  • 2 dkg olvasztott margarin
  • 2-3 teáskanál fahéj
  • 2-3 teáskanál porcukor
  • 26 dkg finomliszt
  • 12 dkg margarin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 2 db tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 2 dkg olvasztott margarin
  • 2-3 teáskanál fahéj
  • 2-3 teáskanál porcukor

Elkészítés:

A margarint habosra verjük a cukorral és a vaníliával. Ezután egyenként hozzákeverjük a tojásokat, majd belekeverjük a tejet. Ezután beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet is.

Egy kapcsos tortaformába öntjük a tésztát, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt (tűpróbáig) készre sütjük.

Ha a sütőből kivettük, a tetejét lekenjük olvasztott margarinnal, és megszórjuk a cukros fahéjjal.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!