Egyszerű és gyors túrógombóc

Egyszerű és gyors túrógombóc

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg félzsíros tehéntúró
  • 3 tojás
  • 2 dl búzadara
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • reszelt citromhéj
  • csipet só
  • vaníliás cukor
  • 3 dkg vaj
  • 1 ek. kristálycukor

A tálaláshoz:

  • 50 dkg félzsíros tehéntúró
  • 3 tojás
  • 2 dl búzadara
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • reszelt citromhéj
  • csipet só
  • vaníliás cukor
  • 3 dkg vaj
  • 1 ek. kristálycukor
  • 1 tk. fahéj
  • 3 dl tejföl
  • 2-3 tk. porcukor

Elkészítés:

Összekeverem az összetört túrót, a darát, a felvert tojásokat, a sót, a citromhéjat és villával habosra keverem. Pihentetem, amíg a morzsát megpirítom.

A morzsát a vajjal és a cukorral állandó kevergetéssel mérsékelt hőfokon piros-barnára pirítom, közben egy nagyobb edényben sós vizet forralok.

Vizes kézzel a forrásban lévő vízbe diónyi gombócokat eresztek.

Ha az utolsó gombóc is belekerült, 10 percig lassú forralással főzöm.

Lecsepegtetem, a morzsába forgatom, porcukorral és fahéjjal ízesített tejföllel tálalom.

Neked ajánljuk