Egyszerű (diétás) citromos torta

Egyszerű (diétás) citromos torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál (dia wellness sütőliszt) szénhidrátcsökkentett liszt
  • 2 evőkanál cukor állagú Stevia 0 kalóriás
  • *
  • a krémhez:
  • 1 citrom
  • 200 g növényi habtejszín
  • 250 g light mascarpone
  • ízlés szerint Stevia
  • (a tortaforma 16 cm -es)
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál szénhidrátcsökkentett liszt
  • 2 evőkanál cukor állagú Stevia 0 kalóriás
  • 1 db citrom
  • 200 g növényi habtejszín
  • 250 g light mascarpone
  • Stevia

Elkészítés:

A szokásos módon piskótát készítünk, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba). Ha megsült, félretesszük hűlni.

A tejszínből habot készítünk. A cirom héját lereszeljük és félretesszük. A mascarponét elkeverjük tetszőleges mennyiségű steviával és a citrom levével, végül a felvert tejszínt is óvatosan beleforgatjuk, belekeverjük. A díszítéshez egy kevés krémet félreteszünk.

A kihűlt piskótát visszatesszük a formába, majd ráhalmozzuk a krémet, majd betesszük a hűtőbe pár órát pihenni. Ezután a félretett krémmel és a citrom lereszelt héjával díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Ramácsné Izabella küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti