Egyszerű cigánypecsenye

Egyszerű cigánypecsenye
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 250 g sertéstarja
  • 150 g füstölt szalonna
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál majoranna
  • 2 evőkanál mustár
  • 4 evőkanál olaj
  • bors
  • 250 g sertéstarja
  • 150 g füstölt szalonna
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál majoranna
  • 2 evőkanál mustár
  • 4 evőkanál olaj
  • bors

Elkészítés:

A pác elkészítéséhez egy keverőtálba öntjük az olajat, ráreszeljük a fokhagymát, majd beleszórjuk a fűszerpaprikát, és a majorannát. Hozzáadjuk a mustárt, sózzuk-borsozzuk az egészet, majd rendesen összekeverjük.

A hússzeleteket ujjnyira vágjuk, és semmiképp ne klopfoljuk ki őket! Majd egy ecset segítségével oldalanként bekenjük őket, de ha nincs ecsetünk, akkor mártogassuk a pácba a szeleteket. Ezután lefedve minimum 1 órát pácoljuk, de minél tovább hagyjuk a pácban, annál jobb lesz a végeredmény!

A füstölt szalonnát is szeletekre vágjuk, lehetőleg ujjnyinál kicsit kisebbre. Ezután bevagdossuk és forró serpenyőben megsütjük. A szalonnából kisült zsírban megsütjük a sertéstarját, oldalanként 4-5 percig.

Saját készítésű sült krumplival vagy tepsis burgonyával vagy krumplipürével tálaljuk úgy, hogy a hússzeletekre tesszük a sültszalonna-taréjokat.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti