Elkészítés:
A pác elkészítéséhez egy keverőtálba öntjük az olajat, ráreszeljük a fokhagymát, majd beleszórjuk a fűszerpaprikát, és a majorannát. Hozzáadjuk a mustárt, sózzuk-borsozzuk az egészet, majd rendesen összekeverjük.
A hússzeleteket ujjnyira vágjuk, és semmiképp ne klopfoljuk ki őket! Majd egy ecset segítségével oldalanként bekenjük őket, de ha nincs ecsetünk, akkor mártogassuk a pácba a szeleteket. Ezután lefedve minimum 1 órát pácoljuk, de minél tovább hagyjuk a pácban, annál jobb lesz a végeredmény!
A füstölt szalonnát is szeletekre vágjuk, lehetőleg ujjnyinál kicsit kisebbre. Ezután bevagdossuk és forró serpenyőben megsütjük. A szalonnából kisült zsírban megsütjük a sertéstarját, oldalanként 4-5 percig.
Saját készítésű sült krumplival vagy tepsis burgonyával vagy krumplipürével tálaljuk úgy, hogy a hússzeletekre tesszük a sültszalonna-taréjokat.
Megjegyzés:
A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Magyaros ételek
,
Klasszikus ételek
,
Házias ételek
,
Receptek ebédhez, vacsorához
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Pénztárcabarát ételek
,
Egyszerű ételek
,
60 perc alatt elkészülő ételek
,
Főételek
,
Sertéshúsos ételek