Egyszerű bableves

Egyszerű bableves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 csomag fejtőbab
  • 1 fej hagyma
  • 2 leveskocka
  • 2 babérlevél
  • 2 dl tejföl
  • 1 szál jófajta kolbász
  • petrezselyem
  • bors
  • 1 csomag fejtőbab
  • 1 fej hagyma
  • 2 db leveskocka
  • 2 db babérlevél
  • 2 dl tejföl
  • 1 szál jófajta kolbász
  • petrezselyem
  • bors

Elkészítés:

A fejtőbabot másfél liter vízben feltesszük főzni. Beletesszük az egészben hagyott hagymát, a babérlevelet, a leveskockákat, a darabokra vágott kolbászt, borsozzuk, ha kell, sózzuk.

Amikor a bab megfőtt, a tejfölt elhabarjuk a leves levével, óvatosan beleöntjük, átkeverjük, és még pár percig forraljuk.

Kivesszük az egészben hagyott hagymát és a babérleveleket. A tetejére petrezselyemzöldet szórunk, és már tálalhatjuk is. (Én nem teszek bele lisztet, így is nagyon finom, laktató.)

Megjegyzés:

A receptet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!