Hozzávalók:
  • 4 alma
  • 12,5 dkg margarin
  • 15 ek. cukor
  • 6 tojás
  • 6 ek. liszt
  • 1 csésze tej
  • 4 db alma
  • 12,5 dkg margarin
  • 15 ek. cukor
  • 6 db tojás
  • 6 ek. liszt
  • 1 csésze tej

Egyszerű almapiskóta

Elkészítési idő
3,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

Egy tepsi aljára 10 evőkanál cukrot szórok. Ráhelyezem az előre megmosott, gerezdekre vágott almát, rávagdosom a margarint. Sütőbe teszem és az alma puhulásáig sütöm.

Közben elkészítem a 6 tojásos piskótát. Először a tojásokat habosra keverem a cukorral, hozzáadom a lisztet. A piskótát az almára öntöm, és visszateszem a sütőbe, tűpróbával ellenőrzöm megsült-e.

Ha megsült, kiveszem, és lelocsolom egy csésze forró tejjel. A tepsiben hagyom kihűlni. Ha kihűlt, tálcára borítom és szeletelve tálalom.