Egyedi túrós pite

Egyedi túrós pite
Elkészítési idő
3,0 10 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 2 db tojássárga
  • 2 ek. tejföl
  • 25 dkg porcukor
  • 1 tasak sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 1 kg félzsíros tehéntúró
  • 15 dkg cukor
  • 2 ek. tejföl
  • 4 db tojás
  • 2 dl tej
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 2 ek. búzadara
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tk. vanília-kivonat
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 4 ek. tejföl
  • 25 dkg porcukor
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 kg félzsíros tehéntúró
  • 15 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 2 dl tej
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 2 ek. búzadara
  • 1 db citrom
  • 1 tk. vanília-kivonat

Elkészítés:

A töltelékhez vaníliapudingot csinálok.3 tojássárgát, a cukor 3/4-ét, vaníliát, keményítőt alaposan elkeverek habverővel.Tejet adva hozzá, főzöm, folyamatosan keverve, míg sűsű nem lesz és leveszem a tűzről.

Túróba citromot reszelek, tejfölt, búzadarát, kihűlt vaníliapudingot rakok bele és géppel habosra verem.

A tészta alapanyagait összegyúrom, elfelezem és lisztezett felületen kinyújtom, majd a tepsibe rakom.

A töltelékhez a tojásfehérjét felverem, cukorral, kis sóval.A túróhoz keverem és a tésztára simítom.Erre rakom a tészta másik felét, kinyújtva és 1 felvert tojással lekenve.Megszurkálom a tetejét és 35-40 perc alatt megsütöm 190 fokon.Ha kész és kihűlt felvágom kockákra.