Hozzávalók:
  • 10 adaghoz:
  • 1 kg káposzta
  • 25 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 25 dkg margarin
  • 3 dl tej
  • 1,5 ek. cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl tejföl
  • 3 ek. olaj
  • 1 kg káposzta
  • 25 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 25 dkg margarin
  • 3 dl tej
  • 1,5 ek. cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl tejföl
  • 3 ek. olaj

Egyedi káposztás rétes

Elkészítési idő
4,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

Langyos deci tejet 1 kk. cukorral keverek és élesztőt futtatok benne. Lisztkupac közepén egy mélyedésbe öntöm, majd hozzárakom a margarint, tojást, többi tejet, kis sót és jól átdolgozom. Nagyjából 2-3 ek. tejfölt hözzáöntök, hogy rugalmas legyen a tészta. Fél órán át hagyom kelni melegebb helyen. A reszelt káposztát megsózom kicsit és félrerakom állni, majd kinyomkodom a levét és forró olajon, hozzákevert cukorral, borsozva lepirítom. A tésztát lisztezett felületen nyújtom és a káposztát elosztom rajta, utána a megmaradt tejföllel kenem.Szélét felhajtva feltekerem és kikent tepsibe rakom, tetejét tojássárgával lekenem. 200 fokon sütöm kb. 35 percen át.