Egyedi bonbonok

Egyedi bonbonok

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • jó minőségű, minium 60%-os étcsokoládé
  • jó minőségű fehércsokoládé
  • a töltelékhez:
  • gesztenye massza
  • rum vagy rum aromát
  • meggy

Elkészítés:

Először is előkészítjük a bonbon formákat: alaposan megtisztítjuk őket. És utána jöhet is a csoki temperálása. Vízgőz felett felmelegitjük 45-50 fok közöttire a csokit (ezt maghőmérővel mérjük). Utána kivesszük a csoki 2/3-át és egy gránit- vagy márványlapra kiöntjük és egy spatula segítségével elkezdjük folyamatosan kevergetni, vagyis visszahűteni a csokit 27-28 fokra.

Ezután visszatesszük a 1/3 csokinkhoz és alaposan összekeverjük, utána kiöntjük a bonbonformákat. Majd kiütögetjük konyharuhán a levegő buborékot, és kifordítjuk a formát, kiöntjük belőle a felesleges csokoládét egy kicsit megkocogtatjuk az oldalát, hogy a felesleges csoki is kicsöpögjön, az oldaláról pedig lehúzzuk spatulával a csokit és már mehet is be a hűtőbe.

Amíg hűl, elkészítjük a tölteléket. A gesztenye masszába ízlés szerint rumot vagy rum aromát adunk és alaposan összedolgozzuk. Ezután kivesszük a bonbon formát a hűtőből és mindegyik aljába egy kicsi gesztenye masszát teszünk majd mehet bele egy fél vagy negyed meggy, attól függ, mekkora a forma. Majd ismét egy kis gesztenye massza jön. (Nem töltjük teljesen tele, a tetejétől 1-1,5 mm helyet hagyjuk, hogy le tudjuk talpalni. Ha kész, egy kicsit betesszük a hűtőbe és újra temperálunk annyi csokit, hogy a talpát le tudjuk önteni.

Kivesszük a formát és leöntjük az egészet csokival majd a felesleget lehúzzuk spatulával, kicsit megütögetjük és már kész is van. Hagyjuk hűlni min. egy órát a hűtőben és utána tudjuk szépen kifordítani belőle a kis csoda bonbonokat.

Tipp: Ha még egyedibbé szeretnénk tenni a bonbonjainkat, akkor először temperáljunk egy kis adag fehércsokit, és kiskanál vagy fogpiszkáló vagy hurkapálcika segítségével különböző mintákat tudunk belerajzolni.

A receptet Pecsét Brigi küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk