Egyben sült ponty burgonyapürével

Egyben sült ponty burgonyapürével
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 db egész (fej nélküli) tisztított ponty
  • 2 db citrom
  • 20 dkg szeletelt baconszalonna
  • 2 dkg burgonya
  • víz
  • 10 dkg teavaj
  • kb. 2 dl tej
  • 1 db egész (fej nélküli) tisztított ponty
  • 2 db citrom
  • 20 dkg szeletelt baconszalonna
  • 2 dkg burgonya
  • víz
  • 10 dkg teavaj
  • 2 dl tej

Elkészítés:

A tisztított pontyot a gerincinél hosszában félbe vágjuk. Egy tepsibe kevés olajat öntünk, majd néhány szelet bacont teszünk a tepsibe. Erre ráhelyezzük a pontyot, megsózzuk, rátesszük a tetejére a maradék bacon szeleteket és citrom szeleteket. Kb. 1 dl vizet öntünk a tepsibe és lefóliázzuk. 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük és kb. 10 percig a fólia alatt sütjük, majd ezután levesszük a fóliát és visszatesszük a halat a sütőbe. Addig sütjük, ameddig a bőre ropogós nem lesz, a hús el nem válik a gerinc csonttól.

A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!