Egyben sült kacsa

Egyben sült kacsa

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 db kisebb pecsenye kacsa (ez a példány 1,3 kg volt)
  • 1 alma
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 4 ág friss rozmaring
  • 2 evőkanál kacsazsír
  • őrölt fehérbors

Elkészítés:

A kacsát megmossuk, amennyiben szükséges megtisztítjuk a még ott rajta maradt tolltól, és kívül-belül alaposan bedörzsöljük sóval és borssal. A vöröshagymát meghámozzuk, négy felé vágjuk. Az almát nem hámozzuk meg, csak alaposan megmossuk és szintén négy felé vágjuk, a magházát eltávolítjuk.

A negyedelt almát és vöröshagymát, a megtisztított fokhagymagerezdeket, két ág rozmaring kíséretében elrejtjük a kacsa hasában és hústűvel megtűzzük a pocakját. A kacsazsírt elkenjük a római tál alján, ráhelyezzük a kacsát, hozzádobjuk a másik két rozmaring ágat, lefedjük a római tál tetejével és hőlégkeveréses üzemmódban 180 fokra előmelegített sütőben 2 órát sütjük.

Ha a kacsa megpuhult, levesszük a római tál tetejét és további fél órára visszatesszük sülni, de kb. 6-7 percenként kivesszük és meglocsoljuk a saját levével, hogy szép pirosra süljön, és ne száradjon ki. Ízlés szerint salátával, hagymás törtburgonyával kínáljuk.

A receptet GastroHobbi küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek