Egy tojásos csodasüti

Egy tojásos csodasüti
Elkészítési idő
4,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 db tojás
  • 1 bögre cukor
  • ½
  • bögre étolaj
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre darált dió
  • 1 bögre rétesliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 vaníliás cukor
  • a krémhez:
  • 6 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg vaj
  • a tetejére:
  • 10 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál étolaj
  • 5 dkg csokiforgács
  • a bögre 2,5 dl-es
  • a tepsi mérete: 20×30 cm
  • 1 db tojás
  • 1 bögre cukor
  • ½ bögre étolaj
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre darált dió
  • 1 bögre rétesliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 vaníliás cukor
  • 6 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál étolaj
  • 5 dkg csokiforgács

Elkészítés:

A tojást a cukrokkal habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk az étolajt és a tejet is. A lisztet, diót, sütőport összekeverjük, majd fokozatosan a tojásos keverékhez adagoljuk.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük (tűpróba).

A krémhez a pudingport a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük. Amikor kihűlt (!), a vajjal habosra keverjük ás a kihűlt tésztára simítjuk.

A csokoládét az étolajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a süteményt. A közepét csokiforgáccsal díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!