Egy tésztából három ízű sós pogi (sajtos, köményes és sima)

Egy tésztából három ízű sós pogi (sajtos, köményes és sima)

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 600 g liszt
  • 30 g élesztő
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tej
  • 1 mokka cukor
  • 2 teáskanál só
  • 250 g margarin
  • 3 tojássárgája
  • 1 kávéskanál sütőpor

a tejére:

  • 2 teáskanál köménymag
  • 5 dkg reszelt sajt

a kenéshez:

  • 1 egész tojás

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitájuk, beledaraboljuk a margarint és elmorzsoljuk. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe és felfuttatjuk. Majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojások sárgáját, a tejfölt és a sütőport.

Összegyúrjuk, cipót formázunk belőle, majd pihentetjük a tésztát.

Ha pihent a tészta akkor 1, 5 cm vastagra nyújtjuk és késsel becsíkozzuk. A legkisebb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, tenyérrel megsodorjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.

Felvert tojással lekenjük a pogácsák tetejét, a negyedét megszórjuk köménymaggal, a másik negyedét reszelt sajttal, a többit üresen hagyjuk. Tíz percig pihentetjük, majd 180 fokra melegített sütőbe toljuk 20 percre és szép pirosra sütjük.

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk