Egy tésztából három ízű sós pogi (sajtos, köményes és sima)

Egy tésztából három ízű sós pogi (sajtos, köményes és sima)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 600 g liszt
  • 30 g élesztő
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tej
  • 1 mokka cukor
  • 2 teáskanál só
  • 250 g margarin
  • 3 tojássárgája
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • a tejére:
  • 2 teáskanál köménymag
  • 5 dkg reszelt sajt
  • a kenéshez:
  • 1 egész tojás
  • 600 g liszt
  • 30 g élesztő
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tej
  • 1 mokka cukor
  • 2 teáskanál
  • 250 g margarin
  • 3 tojássárgája
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 2 teáskanál köménymag
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 egész tojás

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitájuk, beledaraboljuk a margarint és elmorzsoljuk. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe és felfuttatjuk. Majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojások sárgáját, a tejfölt és a sütőport.

Összegyúrjuk, cipót formázunk belőle, majd pihentetjük a tésztát.

Ha pihent a tészta akkor 1, 5 cm vastagra nyújtjuk és késsel becsíkozzuk. A legkisebb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, tenyérrel megsodorjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.

Felvert tojással lekenjük a pogácsák tetejét, a negyedét megszórjuk köménymaggal, a másik negyedét reszelt sajttal, a többit üresen hagyjuk. Tíz percig pihentetjük, majd 180 fokra melegített sütőbe toljuk 20 percre és szép pirosra sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti