Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitájuk, beledaraboljuk a margarint és elmorzsoljuk. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe és felfuttatjuk. Majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojások sárgáját, a tejfölt és a sütőport.
Összegyúrjuk, cipót formázunk belőle, majd pihentetjük a tésztát.
Ha pihent a tészta akkor 1, 5 cm vastagra nyújtjuk és késsel becsíkozzuk. A legkisebb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, tenyérrel megsodorjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Felvert tojással lekenjük a pogácsák tetejét, a negyedét megszórjuk köménymaggal, a másik negyedét reszelt sajttal, a többit üresen hagyjuk. Tíz percig pihentetjük, majd 180 fokra melegített sütőbe toljuk 20 percre és szép pirosra sütjük.
Megjegyzés:
A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
klasszikus
,
házias
,
nyári
,
Őszi
,
téli
,
tavaszi
,
pénztárcabarát
,
egyszerű
,
több, mint másfél óra
,
pogácsa
,
sajtos