Egri ragu

Egri ragu
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 darab paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 darab paprika
  • 1 csipet majoranna
  • 5 dkg zsír
  • 80 dkg csirkemáj
  • 20 dkg csirkemell
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 kanál pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 darab paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 darab paprika
  • 1 csipet majoranna
  • 5 dkg zsír
  • 80 dkg csirkemáj
  • 20 dkg csirkemell
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 kanál pirospaprika

Elkészítés:

A csirkemájat megtisztítjuk és kockára vágjuk. Ugyanígy járjunk el a csirkemellel is.

A felforrósított zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. A tűzről levéve meghintjük a pirospaprikával, rátesszük a csirkemellet, amikor félig megpuhult a csirkemájat, az apróra vágott fokhagymát, majd sóval, majoránnával, őrölt borssal (aki szereti a csípőset - Erős Pistával) ízesítjük, és pirítva puhára sütjük (kóstoljuk meg, hogy teljesen átsült-e a máj).

Mehet hozzá a zöldborsó és a paprika meg a lecsó. Párolt rizzsel, vagy főtt burgonyával tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!