Egészben töltött tök

Egészben töltött tök
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 közepes zsenge spárgatök (kb. 1 kilós)
  • 2 zsemle
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál rozmaring
  • 1 csokor petrezselyem
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 tojás
  • 0,5 dl olaj
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 közepes zsenge spárgatök (kb. 1 kilós)
  • 2 db zsemle
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál rozmaring
  • 1 csokor petrezselyem
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 db tojás
  • 0,5 dl olaj
  • 10 dkg trappista sajt

Elkészítés:

A tököt (nem sütőtököt!) zöldséghámozóval vékonyan meghámozzuk, a két végét levágjuk, kikaparjuk a magjait, de a tököt nem vágjuk ketté. A tököt sózzuk, borsozzuk

A zsemléket bő hideg vízbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk. A vöröshagymát, fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A rozmaringot, a petrezselymet felaprítjuk, a sajtot lereszeljük. A darált húshoz hozzáadjuk a zsemléket, a tojást, a hagymákat, a zöldfűszereket, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük. Megtöltjük vele a tököt.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tepsit kiolajozzuk, beletesszük a tököket, meglocsoljuk olajjal és alufóliával lefedve 30 percet pároljuk. Végül leszedjük a fóliát, megszórjuk a reszelt sajttal és a forró sütőben pirosra sütjük. Tálaláskor vastag szeletekre vágjuk, és meglocsoljuk a szaftjával.




Megjegyzés:

Fotó: Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti