Egészben sült töltött pulykamell

Egészben sült töltött pulykamell

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 egész pulykamell
  • 4 zsemle
  • 3 hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg húsos szalonna
  • 40 dkg sütőtök
  • 1 dl olaj
  • 2 petrezselyem
  • 2 tojás
  • 40 dkg darált pulykacomb
  • szerecsendió
  • 1 mk. őrölt koriander

Elkészítés:

A húst megmosom, leszárítom, felszúrom. A zsemlét beáztatom, kinyomom. A hagymát, fokhagymát meghámozom, felaprítom. A szalonna felét kis kockákra, a maradékot vékony szeletekre vágom. A sütőtököt meghámozom, kimagozom, a húsát kis kockákra vágom.

A töltelékhez 1 evőkanál forró olajban megfuttatok egy kis fej hagymát, majd ráteszem a petrezselymet. Összekeverem a zsemlét a tojással, a darált hússal, a petrezselymes hagymával, a szalonnakockákkal, a sütőtökkel. Sóval, borssal, szerecsendióval és korianderrel fűszerezem.

A sütőt 160 C-fokra előmelegítem. Megtöltöm a húst, a nyílást megtűzöm, majd a húst kívülről befűszerezem. A maradék hagymát, a fokhagymát tepsibe teszem, ráfektetem a húst, a felmelegített olajjal meglocsolom. Beborítom a szalonnaszeletekkel, kevés vizet öntök alá, gyakori locsolással megsütöm. Kiveszem, 10 percig pihentetem. A sült levéből szaftot készítek.

Neked ajánljuk