Egészben sült pulykamell gesztenyés gyümölcsökkel

Egészben sült pulykamell gesztenyés gyümölcsökkel

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg kicsontozott pulykamell egészben
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 30 dkg tisztított, főtt gesztenye
  • 20 dkg magozott aszalt szilva
  • 20 dkg vegyes aszalt gyümölcs
  • só, bors

Elkészítés:

A pulykamellet megmossuk, szárazra töröljük. Bedörzsöljük sóval, borssal, a fűszerpaprikával. Tűzálló tálba kevés olajat öntünk, ráfektetjük húst, befedjük a szalonnával, ráöntjük a maradék olajat, a bort, és alufóliával lefedve, 200 C-fokos sütőben kb. 1 óra hosszat pároljuk.

Az aszalt gyümölcsöket külön-külön langyos vízbe áztatjuk kb. 15 percig.

A pulykáról egy óra eltelte után levesszük fóliát, és mellé tesszük az előkészített gesztenyét. Kinyomkodjuk az aszalt gyümölcsöket, ezeket is a hús köré szórjuk, összekeverjük a pecsenyelével, és kb. 15 perc alatt a pulykamellel együtt szép aranysárgára sütjük. Kivesszük a sütőből, a húst kb. 10 percig pihentetjük, hogy szépen tudjuk szeletelni. A gesztenyés-gyümölcsös körettel tálaljuk.

Olvasónk tippje A gesztenyéket keresztben bevágjuk, és lobogva forró vízbe dobjuk, és kb. 20 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, majd megtisztítjuk.

Neked ajánljuk