Egészben sült alma

Egészben sült alma

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 1 csomag (250 g) hűtött, előre nyújtott leveles tészta
  • 4 db közepes alma
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 csapott kávés kanál örölt fahéj
  • 1 tojás sárgája (kenéshez)

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, az aljukat egyenesre vágjuk, hogy megálljanak, majd csumázóval kiszedjük a belsejüket.

A barna cukrot a fahéjjal egy tálban elkeverjük és beleforgatjuk az almákat. A hűtött, előre nyújtott leveles tésztát az asztalra kiterítjük és pizza szeletelővel 1 db 3 cm és 8 db 1,5 cm széles csíkokra vágjuk.

Az 1,5 cm széles tészta csíkokkal alulról felfelé haladva, körbe tekergetjük az almákat, a tetejükön kevés rést hagyunk. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket.

A megmaradt fahéjas cukrot belekanalazzuk az almák belsejébe. A 3 cm széles csíkból levél formákat vágunk ki, amelyeknek a széleit villa hegyével megnyomkodunk, erezetet mintázunk beléjük. A leveleket az alma tetejére helyezzük. Ezután a tésztákat simára kevert tojás sárgájával körbekenjük.

A bebugyolált almákat közepesre előmelegített (180 fok) sütőbe tesszük és közepes gáz lángon szép barnára sütjük.

Neked ajánljuk