Egészben sült alma

Egészben sült alma
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 1 csomag hűtött leveles tészta (250 gr, előre nyújtott)
  • 4 db közepes alma
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 csapott kávés kanál őrölt fahéj
  • 1 tojás sárgája (kenéshez)
  • 1 csomag hűtött leveles tészta (250 gr, előre nyújtott)
  • 4 db közepes alma
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 csapott kávés kanál őrölt fahéj
  • 1 tojás sárgája (kenéshez)

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, egyenesre vágjuk az aljukat, hogy megálljanak, majd csumázóval kiszedjük a belsejüket. A barna cukrot a fahéjjal egy tálban elkeverjük és beleforgatjuk az almákat.

A hűtött, előre nyújtott leveles tésztát kiterítjük az asztalra és pizza szeletelővel 1 db 3 cm-es és 8 db 1,5 cm-es széles csíkokra vágjuk. A 1,5 cm széles tészta csíkokkal alulról felfelé haladva, körbe tekergetjük az almákat, a tetejükön kevés rést hagyunk. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket.

A megmaradt fahéjas cukrot belekanalazzuk az almák belsejébe. A 3 cm széles csíkból levél formákat vágunk ki, amelyeknek a széleit villa hegyével megnyomkodunk, erezetet mintázunk beléjük. A leveleket az alma tetejére helyezzük. Ezután a tésztákat simára kevert tojás sárgájával körbekenjük.

A bebugyolált almákat forró sütőbe helyezzük és közepes gázlángon szép barnára sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti