Egészben főtt csülök

Egészben főtt csülök
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 db 1,5 kg-os füstölt házi vagy házi jellegű sertés hátsócsülök
  • víz a főzéshez
  • 5 szem egész fekete bors
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 db 1,5 kg-os füstölt házi vagy házi jellegű sertés hátsócsülök
  • víz
  • 5 szem egész fekete bors
  • 1 fej fokhagyma

Elkészítés:

A csülköt hideg vízben kb. 1 órát áztatjuk, majd lemossuk és egy mély edénybe helyezzük. Felöntjük hideg vízzel, hogy az jól ellepje a csülköt. Felforraljuk, majd takaréklángra vesszük.

Beletesszük a szemes borsot és a gerezdekre szedett, nem hámozott fokhagymát. A csülköt addig főzzük, ameddig a helyes kés akadály nélkül beszúrható a csontig, a hús kezd leválni a csontról, a bőrös rész puha.

A csülköt ezután kivesszük a vízből és kihűtjük. Főtt tojással, hagymával, paradicsommal és retekkel tálaljuk.

Az év bármely szakában elkészíthető étel.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti