Édesköményes-szardellás rakott krumpli

Édesköményes-szardellás rakott krumpli

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 db édeskömény
  • 8 szardellafilé
  • 4 közepes krumpli
  • 1 paradicsom
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 10 dkg feta
  • 3 tojás
  • 3 dl tej
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 4 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikákra vágjuk. A kaliforniai paprikát sütőben megsütjük. Meghámozzuk, csíkokra vágjuk.

Az édesköményeket felszeleteljük, és hirtelen megpirítjuk az olívaolajon. A paradicsomot felkarikázzuk.

Egy tűzálló tálat kikenünk, és felváltva belefektetjük az édesköményt, a krumplit, a paradicsomot és a paprikát. 160 fokos sütőben 10 percig sütjük. Közben a fetát lereszeljük, az apróra vágott fokhagymával, sóval, borssal, a szardellával, a tojásokkal és a tejjel összeturmixoljuk. Egyenletesen a rakott zöldségekre öntjük, és visszatoljuk a sütőbe 15 percre.

Neked ajánljuk