Elkészítés:
Az édesköményt a fokhagymagerezdekkel annyi vízben puhára főzzük, ami épp ellepi. Sózzuk, borsozzuk, turmixgépben pürésítjük.
Visszaöntjük a főzőedénybe és a tejszínnel összeforraljuk. Ha szükséges, még ízesítjük akár sóval vagy ételízesítővel.
(Még finomabb, ha az édesköményt alaplében főzzük puhára.)
A csülköt kockákra szeljük, késes aprítóban a mustárral, ecetes tormával krémesre dolgozzuk, majd hozzákeverjük a karikára szelt újhagymát és kevés őrölt borssal, őrölt köménnyel ízesítjük. Gombócokat formázunk belőle és forró vízben addig főzzük, amíg feljönnek a víz tetejére.
Az édeskömény krémlevest a gombócokkal tálaljuk. Dekorálhatjuk az újhagyma zöld szárából vágott karikákkal, ízlés szerinti levesbetéttel tálalhatjuk.)
Megjegyzés:
A receptet Kolimár Viktória küldte be. Köszönjük
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti