Édeskömény krémleves

Édeskömény krémleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 db édeskömény
  • 200 ml főzőtejszín
  • őrölt bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • *
  • a gombóchoz:
  • 175 g füstölt, főtt csülök
  • 1 újhagyma
  • 2 evőkanál reszelt torma
  • 1 evőkanál mustár
  • kevés őrölt bors
  • kevés őrölt kömény
  • 5 db édeskömény
  • 200 ml főzőtejszín
  • őrölt bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 175 g füstölt, főtt csülök
  • 1 db újhagyma
  • 2 evőkanál reszelt torma
  • 1 evőkanál mustár
  • kevés őrölt bors
  • kevés őrölt kömény

Elkészítés:

Az édesköményt a fokhagymagerezdekkel annyi vízben puhára főzzük, ami épp ellepi. Sózzuk, borsozzuk, turmixgépben pürésítjük.
Visszaöntjük a főzőedénybe és a tejszínnel összeforraljuk. Ha szükséges, még ízesítjük akár sóval vagy ételízesítővel.
(Még finomabb, ha az édesköményt alaplében főzzük puhára.)

A csülköt kockákra szeljük, késes aprítóban a mustárral, ecetes tormával krémesre dolgozzuk, majd hozzákeverjük a karikára szelt újhagymát és kevés őrölt borssal, őrölt köménnyel ízesítjük. Gombócokat formázunk belőle és forró vízben addig főzzük, amíg feljönnek a víz tetejére.

Az édeskömény krémlevest a gombócokkal tálaljuk. Dekorálhatjuk az újhagyma zöld szárából vágott karikákkal, ízlés szerinti levesbetéttel tálalhatjuk.)

Megjegyzés:

A receptet Kolimár Viktória küldte be. Köszönjük

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti