Édesburgonyás reggeli

Édesburgonyás reggeli
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 400 g tisztított édesburgonya
  • 70 g paprikás szárazkolbász
  • 1 fej kisebb vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 120 g zöldség mix
  • 2 db tojás
  • bors
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 400 g tisztított édesburgonya
  • 70 g paprikás szárazkolbász
  • 1 fej kisebb vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 120 g zöldség mix
  • 2 db tojás
  • bors
  • 3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

Egy nagy serpenyőben 1 evőkanál olívaolajon 2 tükörtojást sütünk, sózzuk, borsozzuk és kiszedjük egy tányérra.

Ugyanebbe a serpenyőbe beleöntjük a maradék olajat és az apró kockákra vágott édesburgonyát, majd közepes lángon elkezdjük pirítani. Párszor megkeverjük és pár perc múlva rádobjuk a vékony karikákra vágott kolbászt, majd sózzuk, borsozzuk.

Amikor elkezdett kiolvadni a zsírja, rátesszük a nagy kockákra vágott vöröshagymát, a felszeletelt fokhagymát és addig pirítjuk, amíg aranybarna színt nem kap az egész. Beletesszük a zöldségmixet, alaposan elkeverjük és levesszük a tűzről. Visszarakjuk rá a tükörtojásokat, hogy egy picit újra átmelegedjen és kész is.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti